Solarium

SOLARIUM Προσφορές

Ηξερες ότι…

Το φως UV είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού, ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος;

Επειδή η ένταση και ο χρόνος έκθεσης στο φως UV μπορούν και ρυθμίζονται, το μαύρισμα στον ήλιο.

Αντιθέτως στη δημοφιλή πεποίθηση, το προσεκτικό ελεγχόμενο μαύρισμα μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσει το δέρμα.

Και η επιδερμίδα πυκνώνει με την επαναλαμβανόμενη έκθεση στο φως UV, το μαυρισμένο δέρμα είναι το καλύτερο φυσικό είδος προστασίας από τον ήλιο.

Συχνές Ερωτήσεις

Όταν το δέρμα εκτεθεί σε υπεριώδεις ακτίνες (UV), μια φυσική πρόοδος αρχίζει να πραγματοποιείται. Τα μελανοκύτταρα είναι ξεχωριστά κύτταρα στην επιδερμίδα μας που βρίσκονται στο πιο βαθύ στρώμα του δέρματος μας. Όταν εκτεθεί στις UVB (κοντινότερες) ακτίνες τα μελανοκύτταρα παράγουν μια χρωστική ουσία, τη μελανίνη, η οποία προσροφάται από τα περιβάλλοντα σωματικά κύτταρα. Η έκθεση στις UVA (μακρύτερες) ακτίνες αναγκάζει τη μελανίνη να οξειδωθεί και να σκουρύνει, δημιουργώντας το μαύρισμα.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικό δέρμα και η πρόοδος του μαυρίσματος εμφανίζεται σε διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με το τύπο δέρματος του ατόμου. Τα άτομα με σκούρα επιδερμίδα μαυρίζουν συνήθως γρηγορότερα σε σχέση με εκείνα που έχουν πιο λευκό δέρμα. Οι διαδοχικές επισκέψεις (μέρα παρά μέρα και όχι περισσότερες από τέσσερις φορές την εβδομάδα) θα σας δώσουν μια καλή βάση μαυρίσματος. Το πόσο χρόνο θα σας πάρει να μαυρίσετε εξαρτάται επίσης από το εάν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν μαυρίσματος που σκοπεύει να αυξήσει το αποτέλεσμα του μαυρίσματος από την έκθεση σας σε ακτίνες UV.

Το μαύρισμα τυπικά διαρκεί 5-7 ημέρες όταν γίνεται στα low-pressure (MEDIUM ή TURBO) μηχανήματα σολάριουμ, και 10-14 ημέρες όταν γίνεται στα high-pressure (VIP) μηχανήματα σολάριουμ.

Το δέρμα ανανεώνει τα κύτταρα του κάθε 28-30 ημέρες. Έτσι επανέρχεται η φυσική απολέπιση των κυττάρων που βρίσκονται στο ανώτερο στρώμα, αφήνοντας τα καινούρια να αναδειχθούν. Τα παλιά κύτταρα παίρνουν μαζί τους την πιο σκούρα μελανίνη, η οποία δημιουργήθηκε με την έκθεση μας σε ακτίνες UV. Χρησιμοποιώντας κρέμες μαυρίσματος και κρέμες ενυδάτωσης θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε με διάρκεια το μαύρισμά σας.

Όταν η επιδερμίδα θερμαίνεται, ακίνδυνα βακτήρια στο δέρμα δημιουργούν μια μυρωδιά. Υπάρχουν κρέμες μαυρίσματος που περιέχουν την τεχνολογία Supre Odor Shield που μειώνει την μυρωδιά και αφήνει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα.

Ο κίνδυνος για κάποια βλάβη στα μάτια από μη προστατευμένη έκθεση UV, είναι σοβαρός και πραγματικός. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο. Οι ακτίνες UV μπορούν εύκολα να διαπεράσουν αυτό το σημείο του δέρματος, προκαλώντας κάψιμο ή μειωμένη όραση τη νύχτα. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση χωρίς προστασία σε ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά στα μάτια. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε τα δίοπτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Το μαύρισμα σε σολάριουμ σας επιτρέπει να ελέγχετε το UV περιβάλλον καθώς και το χρόνο έκθεσης λεπτό προς λεπτό.

Συνιστάται να περιμένουμε έως και 5 μέρες μετά τη θεραπεία, μιας και πρέπει να απομακρυνθεί εντελώς το κοκκίνισμα του σημείου όπου και εφαρμόσθηκε το υλικό, όπως και οι μικροί μώλωπες σε τυχόν τσίμπημα πάνω στα λεπτά αγγεία.

Μπορούμε να κάνουμε κανονικά σολάριουμ μετά από μία εβδομάδα καλύπτοντας το τατουάζ με ειδική γάζα ή με κάποια πετσέτα, ενώ μετά από διάστημα 6 εβδομάδων μπορούμε να εκθέσουμε κανονικά το σημείο σε ακτίνες UV. Η συχνή ηλιοθεραπεία, καθώς και το τεχνητό μαύρισμα, θα ξεθωριάσει πιο γρήγορα τα χρώματα. Γι’ αυτό να εφαρμόζεται στη περιοχή αρκετή ποσότητα αντηλιακού 30 λεπτά πριν τη συνεδρία και έπειτα την ειδική κρέμα SUPRE Tattoo Colorshield για να προστατεύσετε το χρώμα και να αναδείξετε ακόμα πιο έντονα το αγαπημένο σας τατουάζ.

Όχι. Το σολάριουμ διεγείρει τα μελανοκύτταρα για την παραγωγή μελανίνης και τελικά επιτυγχάνει το μαύρισμα του δέρματος. Δεν προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας στη περιοχή και δεν σχετίζεται με τις ευρυαγγείες.

Tanning Tip

Προτείνεται να αλλάζουμε κυκλικά τους τύπους σολάριουμ, ώστε να διατηρούμε ένα βαθύ, σκούρο μαύρισμα και παράλληλα να διατηρούμε υψηλά τα επίπεδα της βιταμίνης D.